Polityka prywatności

KLAUZULA INFORMACYJNA DLA KLIENTÓW FIRMY PIXELCOLOR
Wypełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO informujemy, iż:

  1. Administratorem Twoich danych osobowych Pani/Pana jest firma Pixelcolor Dulny
    Gawot s. c. ul. Jesienna 1, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski. Można się z nami
    skontaktować pisząc na adres email sklep@pixelcolo.pl
  2. Twoje dane osobowe będę przetwarzane w celu:
  3. realizacji zleceń klienta, wykonania umów związanych z procesem realizacji
    zamówienia i dostaw towaru lub zlecenia wykonania usługi na podstawie art. 6
    ust. 1 lit. b) RODO;
  4. wypełnienia obowiązków prawnych ciążący na nas np. w zakresie obsługi
    reklamacji, prowadzenia dokumentacji dla celów podatkowych i rachunkowych –
    na podstawie art. 6 ust. 1 lit c) RODO;
  5. kontaktu z klientem, windykacji roszczeń oraz obrony przed roszczeniami –
    realizacji prawnie uzasadnionych interesów firmy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f)
    RODO;
  1. Odbiorcą Twoich danych osobowych mogą być podmioty uprawnione do uzyskania
    danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty, którym
    Administrator danych zleca wykonywanie czynności, z którymi wiąże konieczność
    przetwarzania danych (podmioty przetwarzające) np.: dostawcom rozwiązań
    informatycznych, prawnych, księgowych, doradczych, w związku z realizacją zadań
    naszej firmy.
  2. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres świadczenia usług, a następnie do
    momentu przedawnienia roszczeń wynikających z zawartej umowy lub do momentu
    wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w
    szczególności dotyczących obowiązku przechowywania dokumentów księgowych i
    podatkowych.
  3. Masz prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich
    sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych,
    prawo wniesienia sprzeciwu. Aby skorzystać z któregokolwiek z powyższych
    uprawnień należy skontaktować się z nami telefonicznie, e-mailem lub osobiście w
    siedzibie firmy.
  4. Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może
    skutkować brakiem możliwości realizacji usługi i prawidłowej współpracy.
  6. Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą
    profilowane.