RODO

KLAUZULA INFORMACYJNA DLA KLIENTÓW FIRMY PIXELCOLOR

Wypełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 RODO informujemy, iż: 

Administratorem Twoich danych osobowych Pani/Pana jest firma Pixelcolor Dulny Gawot s. c. ul. Jesienna 1, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski. Można się z nami skontaktować pisząc na adres email allegro@pixelcolor.pl

Twoje dane osobowe będę przetwarzane w celu:

  • realizacji zleceń klienta, wykonania umów związanych z procesem realizacji zamówienia i dostaw towaru lub zlecenia wykonania usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
  • wypełnienia obowiązków prawnych ciążący na nas np. w zakresie obsługi reklamacji, prowadzenia dokumentacji dla celów podatkowych i rachunkowych – na podstawie art. 6 ust. 1 lit c) RODO;
  • kontaktu z klientem, windykacji roszczeń oraz obrony przed roszczeniami – realizacji prawnie uzasadnionych interesów firmy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO;

Odbiorcą Twoich danych osobowych mogą być podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa oraz podmioty, którym Administrator danych zleca wykonywanie czynności, z którymi wiąże konieczność przetwarzania danych (podmioty przetwarzające) np.: dostawcom rozwiązań informatycznych, prawnych, księgowych, doradczych, w związku z realizacją zadań naszej firmy. 

Dane osobowe będą przetwarzane przez okres świadczenia usług, a następnie do momentu przedawnienia roszczeń wynikających z zawartej umowy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności dotyczących obowiązku przechowywania dokumentów księgowych i podatkowych.

Masz prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu. Aby skorzystać z któregokolwiek z powyższych uprawnień należy skontaktować się z nami telefonicznie, e-mailem lub osobiście w siedzibie firmy.

Masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych może skutkować brakiem możliwości realizacji usługi i prawidłowej współpracy. 

Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą profilowane.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl